Fem saker du ska tänka på om du vill lyckas med fotografering

Många drömmer om att kunna ta fantastiska bilder och på det sättet bevara minnen. Kanske vill man kunna föreviga sina barn och deras uppväxt, eller så vill man spara minnet av den fantastiska semestern med bilder som tål att hängas upp på väggen. Det behöver faktiskt inte vara så svårt. Det finns många olika knep man kan ta till för att bli en bättre fotograf. Det är dessutom varken speciellt avancerat eller kräver så mycket komplicerad utrustning. I den här texten följer fem fiffiga tips som gör att du kommer att komma en bra bit på vägen mot att ta bättre foton.

shutterstock_140439625Lär känna din kamerautrustning

Det första tipset blir att inte tro att du måste köpa jättedyr proffsutrustning. Bra fotografi sitter faktiskt inte så mycket i utrustningen. Som du säkert vet så finns det personer som tar fantastiska foton med bara en mobilkamera. Det räcker alltså bra att börja med en enklare kamera. Något som där emot är väldigt viktig, och också det andra tipset, är att lägga ned lite tid på att läsa din kameras instruktionsbok och att lära dig den. Det kan låta tråkigt men om du förstår kamerans funktioner får du fler möjligheter. Besök också Blv-photography.se för fler fototips. Att läsa på om foto är viktigt för utvecklingen.

Prova dig fram

Det tredje tipset är att öva och testa kamerans olika inställningar. Ett förändrat iso kan till exempel göra mycket för känslan i bilden. Det fjärde tipset är att fotografera från många olika vinklar och prova dig fram. Tänk inte bara traditionellt med kameran riktad mot motivet. Testa att lägga dig ned eller klättra upp på en pall och se vad som händer med bilden. Det femte och sista tipset blir att ta många bilder. Knäpp av massor av bilder på ditt tänkta motiv. Så gör de flesta yrkesfotografer. På så sätt får man många bilder att välja mellan. Med dagens digitalkameror behöver man inte tänka på att spara på filmen.